
Vėrinukai
Gamindami šį užkandį galite improvizuodami, kadangi vėrinukai gali būti labai įvairūs: vaisiniai ( iš įvairių vaisių ir uogų); iš daržovių (paruošti iš įvairių daržovių), vėrinukai – sumuštinukai (pagaminti iš duonos ar batono, kumpio, sūrio bei mėgstamų daržovių). Tokie vėrinukai labai papuoš stalą, o dėl savo įdomios formos – sukels didelį vaikų susidomėjimą.
Ledų ir obuolių desertas
Norint paruošti šį desertą, reikia išskobti obuolius ir juos apvirti cukraus bei apelsino žievelių sirupe. Atvėsintus obuolius reikia pripildyti ledais, galima papuošti grietinėle ar tarkuotu šokoladu.
Aviečių kokteilis
Šį kokteilį pagaminti labai paprasta ir lengva, tačiau vaikai jį labai mėgsta. Tereikia lygiomis dalimis išplakti aviečių sultis, pieną bei vanilinius ledus, supilstyti į taures bei papuošti žaismingomis detalėmis.
Karštas šokoladas su zefyrais
Į indą įpilkite 4 stiklines pieno, įdėkite 8 arbatinius šaukštelius cukraus, 4 arbatinius šaukštelius kakavos bei pusantros stiklinės smulkintų zefyrų ir pavirkite kol zefyrai ištirps. Baigus virti įpilkite šaukštelį vanilės esencijos, jei neturite – įberkite žiupsnelį vanilinio cukraus. Desertas patiekiamas puodeliuose. Norėdami papuošti desertą, padarykite ornamentą iš tarkuoto šokolado ar mėgstamo sirupo.
Omletas vaikams
300 g bulvių supjaustykite riekelėmis ir pasūdykite. Jas sudėkite į keptuvę, kuriame yra alyvuogių aliejaus ir suberkite pusę smulkinto svogūno, patroškinkite kelias minutes ir supilkite plakinį iš kiaušinių. Omletui baigiant kepti sudėkite vieną riekelėmis pjaustytą pomidorą bei stiklinę žirnelių.