
Kaip namų sąlygomis galima pagaminti kapučino putą? Paprastai kapučino sudaro 70-80 procentų putos ir tik 30-20 procentų pieno. Kapučino kava yra gaminama su espresso, kurio turėtų būti 30 procentų visame puodelį. Pagrindinė užduotis yra kokybiškai pagaminti espresso, teisingai išplakti pieno putą ir viską sujungti. Viskas daug paprasčiau jei turite kavos aparatą su one touch funkcija, o jei neturite, tuomet papasakosime, kaip gaminti šią kavą su paprastu kavos aparatu. Paprasti kavos aparatai turi specialias garų šlangeles ir kuomet gaminama pieno puta, garai išpučia pieną bei jį pašildo. Pirma, reikia į specialų, kūgio formos pilstytuvę įpilti šalto pieno. Tuomet įkišti vamzdelį į pieną. Patį ąsotėlį patariama laikyti šiek tiek kampu, geriausia 45 laipsnių, o tuomet įjungti garus. Kai pienas pradeda kilti ir formuojasi puta, pasistenkite puodelį leisti žemyn. Kai matote, kad puta tapo standi, o pats ąsotėlis įkaito, taip, kad nebegalite jo laikyti, tuomet išjunkite srovę. Pasigaminkite espresso, ir tuomet į puodelį lėtai pilkite pieno putą. O jeigu neišeina, tuomet pieno putą tiesiog uždėkite su šaukšteliu. Ir viskas, galite mėgauti savarankiškai pasigaminta kapučino kava.
Savarankiškai ar su one touch funkcija pagamintą kapučino kavą mėgaukitės, kadangi tokia kava ne tik turi istoriją, bet ir kokybę. O ir patys gaminimo būdai yra labai įvairūs, todėl galite eksperimentuoti kiek norite.