Marius, Maruxz

Žuvies patiekalai vs. mėsos patiekalai

patiekalas4Pasaulis tarsi suskirstytas į dvi rūšis žmonių : vienų mėgstami žuvies patiekalai, tuo tarpu kitų – mėsos patiekalai. Mėgstantieji žuvį dažniausiai yra vegetarai arba nemėgsta mėsos patiekalų. Tuo tarpu mėsėdžiai net negali pažiūrėti į žuvį, pastarieji nemėgsta ir žvejoti bei visko, kas susiję su žuvimi. Tačiau yra universalūs receptai, kurie gali patikti tiek mėgstantiems žuvį, tiek ir mėsą. Pavyzdžiui, šių žmonių dažnai mėgstamas tunas, nes tunai puikiai tinka su makaronais, su įvairiomis šiltomis ir šaltomis salotomis. Dažniausiai tunais pagardinamos mišrainės su daržovėmis, salotų lapais, kiaušiniais ar kumpio gabalėliais. Žinoma jei tuno salotose yra kumpio gabalėlių, tai jau nebus žuvies patiekalai. Beje, svarbu žinoti, kad konservuotas tunas nėra tikrasis tunas, tai kitų rūšių žuvelės, kurios iš tiesų vadinamos albakorais. Mėsą mėgstantys žmonės dažniausiai mėgaujasi riebiais, neteisingais paruoštais patiekalais. Kai kurių rūšių mėsa, pavyzdžiui, kiauliena, ir taip savaime yra riebi, o žmonės, gamindami ją, tarsi dar pariebina, nes kepa gausiame kiekyje aliejaus ar riebalų, marinuoja su majonezu ir panašiai. Mėsos patiekalai, kad būtų išties sveiki, turėtų būti ruošiami garuose, troškinami arba verdami. Tik tuomet juose bus mažiau cholesterolio ir riebalų. Geriausi receptai, kaip taisyklingai ruošti mėsą, randami  internete ir receptų knygose. Mėsą troškinant, joje išlieka nemažai naudingųjų medžiagų, vitaminų ir mikroelementų. Analogiškai, norint išlaikyti visas vertingas savybes, reikėtų ruošti ir daržoves.